tisdag 24 januari 2012

Renoverad pärla i retrostil.

I Aspudden bor ett trevligt par som köpt ett riktigt renoveringsobjekt. Jag är otroligt imponerad över deras snabbhet och goda smak när det gäller renoveringen. Huset går i retrostil med många detaljer från när huset byggdes någon gång på 50-talet. Det märks att dom brinner för detta lilla hus för det går snabbt fram, mycket har hänt på kort tid. Dom köpte ett dödsbo och flyttade in sent i somras. Dom rev en del av väggen mellan det lilla köket och vardagsrummet. Det som skiljer rummen åt nu är en toalett. På vardagsrumssidan har dom sin tv på ett 50-talsskåp i teak och på kökssidan ett litet köksbord med det klassiska mönstret virrvarr. Dom handlar en hel del på blocket, men hittar även saker från t.ex. Nacka byggnadsvård. Huset har fått nya fönster varav två helglasade balkongdörrar, en i köket och en i vardagsrummet. Detta släpper in fint ljus. I entrén möts man av en fin träfärgad dörr med runt fönster från Mockfjärds fönster. Trägolvet har tagits fram och målts vitt. Fasaden var täckt med eternitplattor men har nu spikats över med liggande panel. Huset  rymmet två sovrum, kök, vardagsrum och en liten toalett och i källaren har dom ett stort garage, mycket förvaring, pannrum och ett badrum. I denna familj bor även två 13 veckor gamla katter som ännu inte fått några namn.Välkommen på en liten husesyn.

I vardagsrummet finns en matplats. Bordet är ett Blocketfynd, stolarna i Eames-stil tror jag kommer från Designersrevolt och industrilamporna kommer från Nacka byggnadsvård.


Vardagsrummet. Ovanför soffan finns en stor tavla med ett gammalt Stockholmsmotiv.


Medans denna vägg väntar på en köpmansdisk får denna korgkista göra sitt jobb och pryda väggen.

I sovrummet.

I sovrummet fanns tidigare en inbyggd garderob.  Denna har nu gjorts om till en arbetshörna.

Det nyrenoverade köket.

Ovanför SMEG kylskåpet finns korgar och en fin plåtlåda.

Snygga detaljer. På dörren till källaren har dom klistrat upp fina bokstäver. Dessa är inhandlade på P3N på Vallhallavägen i Stockholm.



I köket finns goda tesorter i fina burkar. Köksbänkarna  i betong är gjutna på egen hand och väger 200kg.

I hallen står ett gammalt bocciaspel som inte har gjort sitt än.

Fina orginaldetaljer är bevarade.

Golv och väggen bakom toalettstolen är kaklade med ett fint marockanskt kakel.
Dom 13 veckor gamla kattungarna njuter av deras nya fina hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar